2010-07-24 17:44:04• hírek • Szatmar.ro

Megkezdődött a lábröplabda-bajnokság

Második alkalommal rendezték meg Szatmárnémetiben a lábröplabda-bajnokságot.

A viszonylag fiatal sportágnak világszerte egyre többen hódolnak, mivel ötvözi a röplabdát a futballal. A szabályok is a röplabdáéhoz hasonlóak, a legnagyobb különbség csak annyi, hogy ezt a sportot lábbal és nem kézzel játszák.

Akárcsak tavaly, idén is nyolc csapat jelentkezett a megmérettetésre, tudtuk meg Antal Attila szervezőtől.
A nevezési díj 100 lej, a nyeremény pedig a legjobban teljesítő csapat számára 600 lej, a másodiknak 400, a harmadiknak 300, míg a negyedik csapat 200 lejt tudhat magénak.
A többieknek sem kell elkeseredniük, hiszen a benevezett csapattagok 1-1 pólót is kapnak ajándékba.

A Brazíliából elindult sportág világszövetségének székhelye természetesen a szülőotthonában van, azonban Európa szerte igen kedvelté vált látványossága miatt.
A mi éghajlatunkon sajnos csak az év néhány hónapján gyakorolhatják a sportot, ennek ellenére itthon is kezd kialakulni a nagyobb számú közönsége.

Az idei bajnokságra Szatmárnémetiből öt, míg Magyarországról 3 csapat nevezett be. A legjobban teljesítő romániai csapat részt vesz majd a magyarországi bajnokságon, tudtuk meg a szervezőtől.
A szomszédos ország rendelkezik országos szövetséggel is, ami hazánkban jelenleg még nem létezik, azonban Antal jövőbeni tervei közé tartozik, hogy ezt itt, Szatmárnémetiben megalapítsa.


A vuvuzella Szatmánémetiben is megjelent
A vuvuzela Szatmánémetiben is megjelent


A szponzorok hiánya miatt kis költségvetésből szervezték meg az idei rendezvényt, a jövőre nézve bizakodó lábröplabda játékos azonban elárulta, a következő évben minden bizonnyal nagyobb anyagi háttérrel fog rendelkezni, így a nézőket még több érdekesség várja majd.

Szombat és vasárnap délután a bajnokságon kívül divatbemutató, illetve különböző egzotikus táncbemutató, majd ezek befejeztével 23 óráig afterparty várja a helyszínre kilátogatókat.
A Real bevásárlóközpont parkolójában elhelyezett pálya a tervek szerint augusztus végéig több rendezvénnyel is várja majd a lakosságot.

Az idei bajnokság vasárnap fejeződik be, a döntő két nyert játszmáig fog tartani.


Kicsik és nagyok egyformán kedvelik ezt a sportot
Kicsik és nagyok egyformán kedvelik ezt a sportot


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: